Fasen

De AUM bestaat uit 13 fases van elk ongeveer 12 minuten en duurt in totaal ca. 2,5 uur. De Vooraf aan de AUM is er een uitgebreide uitleg en na afloop is er een evaluatie, welke eveneens een fase is. De duur en invulling van de fasen wordt kan voor specifieke groepen of thema’s worden aangepast. Hoe vaak je de AUM ook doet, elke fase is elke keer weer nieuw.

1. WOEDE

Je neemt een krachtige positie in en gaat tegenover iemand staan en balt je vuisten. Je kijkt in de ogen van de ander en roept met al je kracht: NEE, NEE!’ Verder kun je alles roepen wat er in je opkomt. Je bent alleen bezig met het uiten van JOUW woede, negativiteit en frustraties. Het geeft je de mogelijkheid om in je kracht te komen en je leven op te eisen.

2. SORRY

Terwijl je elkaar aankijkt, de handen op de schouders legt zeg je “ het spijt me als ik je pijn gedaan hebt” en je geeft elkaar een omhelzing.

3. IK HOU VAN JOU

Je gaat tegenover iemand staan, je houdt elkaars handen vast en kijkt elkaar in de ogen en je zegt tegen elkaar: ‘ik hou van jou’; daarna omhels je elkaar. Ga vooral naar die mensen waartegen je in de eerste fase het meest geschreeuwd hebt.

4. SECOND WIND

Je rent op de plaats, je houdt je armen omhoog. Het lijkt op joggen op één plek. Het zal niet lang duren voordat je de SECOND WIND ervaart. Dit is nieuwe fysieke energie, een licht gevoel in je lichaam dat je helpt om door te gaan met rennen zonder moe te worden.

5. KUNDALINI SHAKING 

Je staat stevig met je voeten op de grond, je knieën licht gebogen en je laat je hele lijf schudden. Je laat de trillingen beginnen in je knieën, je heupen en je volgt met je hele lichaam.

6. WAANZIN

Beweeg, adem en maak geluid. Schreeuw, roep, huil, spring, ga totaal op in wat je naar buiten wilt brengen, laat het gewoon komen en volg je lichaam.

7. DANSEN

Laat je lichaam bewegen op de muziek. Wat je ook voelt, uit het in je beweging. Dans totaal.

8. HUILEN

Geef jezelf toestemming om te huilen. Je kunt denken aan pijnlijke ervaringen in je leven of aan dingen die je verdrietig maken. Laat je tranen komen.

9. LACHEN

Lach, giechel, beweeg en maak geluid. Laat je inspireren door de lachende mensen om je heen, soms liggend op je rug soms in contact met anderen.

10. DANCE OF THE LOVERS

Dans met elkaar of alleen op sensuele manier.

11. AUM CHANTEN

Sta in een cirkel, kijk naar de kaars in het midden en zing de klank AUM.

12. STILTE

Doe je ogen dicht en kijk naar binnen.

13. NAMASTE AND HUGGING

Ga naar iedereen en groet elkaar op Indiase wijze: je vouwt je handen, kijkt elkaar in de ogen en je maakt een buiging. Daarbij zeg je: ‘NAMASTE’, daarna omhels je elkaar. Namaste betekent ‘ik groet de Boeddha in jou’.

Reacties zijn gesloten.